Закранаючы тэму дзяцей і іх будучыні, немагчыма сёння не ўспомніць аб тым, што ёсць дзеці, у якіх няма сапраўднага - гэта дзеці, якія знаходзяцца ў зоне ваенных канфліктаў. Наўрад ці вядзецца статыстыка, якая ўлічвае, колькі дзяцей гіне падчас лакальных канфліктаў па ўсім свеце.

Генеральная Асамблея сваёй рэзалюцыяй пастанавіла адзначаць 4 чэрвеня кожнага года як Міжнародны дзень нявінных дзяцей - ахвяр агрэсіі (International Day of Innocent Children Victims of Aggression).

І для таго, каб грамадскасць не забывала пра тое, што ў час войнаў гінуць не толькі салдаты, ААН заснавала Міжнародны дзень дзяцей - нявінных ахвяр агрэсіі, а мэтай гэтага Дня з'яўляецца спроба адчуць боль і пакуты дзяцей усяго свету, якія падвяргаюцца фізічнаму гвалту, маральна- псіхічнай і духоўнай апрацоўцы. Гэты Дзень пацвярджае абавязацельствы ААН у пытанні аб абароне іх правоў. Ірак. Дзеці гуляюць з невзорвавшимися снарадамі ... Але дзеці гінуць не толькі ў зоне ваенных дзеянняў. Якая прайшла па свеце хваля невядомых па амаральнасці тэрарыстычных нападаў, таксама якая панесла шматлікія жыцці нявінных дзяцей, акрэсліла новае вымярэнне пагрозы, якая зыходзіць ад міжнароднага тэрарызму для ўсяго чалавецтва.